Linkbuilding: 10 Gratis links du selv kan bygge (Opdateret 2020)

Linkbuilding er til stadighed en af de vigtigste rankingfactors i år 2020 – og ligeledes et af de mest polariserende emner, når snakken falder på SEO.

Vi har her samlet en liste med 10 gratis links som du kan bygge i 2020 – det er det man kalder en god start på et linkbuildingprojekt og vil med al sandsynlighed hjælpe din side med at performe bedre i Googles søgeresultater.

For at gøre det nemmere at danne sig et overblik har vi delt listen op i kategorier – ligesom listen løbende er blevet udvidet med hjælp fra folk der har villet bidrage med deres egne links. Du kan finde en liste over bidragsydere i bunden af siden.

De forskellige kategorier som linksne er inddelt i er følgende:

Indhold

Hvad kan linkbuilding fra blogs

Blogs rykker stadig rigtig fint i 2020 – men her er stor forskel på hvor meget linkjuice der er at hente.
Der er de ”ægte” bloggere – dem som rent faktisk skriver noget content, som bliver læst af nogle folk og rangerer på Google. Et eksempel på dette vil være den kendte opskriftblog ”Valdemarsro” – her er ifølge Ahrefs tæt på en million månedlige besøgende og her bliver (så vidt vides) ikke solgt links fra, ergo vil et link herfra være ekstremt værdifuldt.

Kender du ikke Ahrefs – læs mere om det og andre gode SEO værktøjer her

I den modsatte ende af skalaen har du ”dropdomains”** helt uden trafik, som ikke rangerer på noget, men kun eksisterer fordi der engang var nogle fede indgående links dertil. Disse har stadig en værdi, men ikke i samme omfang som ”rigtige” blogs.

Linkbuilding fra medlemssider

Medlemssider er evigt populære steder at bygge links fra. Der findes adskillige steder hvor du på internettet kan lave en profil og i denne profil lave et dofollow link til din side. Disse links har også en værdi og er noget du ofte vil støde på i den ”naturlige” linkprofil.

Er forums stadig en ting?

Forumlinks var, ligesom linkkataloger, tidligere virkeligt fedt – men efterhånden har rigtig mange fået sat et nofollow tag på deres forums og på den måde lidt taget glansen af værdien.

Gratis liste med links

Gratis links: Linkkataloger

  • Folkd.com
  • Linkkataloger.dk
  • Hotfrog.dk

På listen over linkkataloger finder du klassikeren ”Folkd.com” som er et større udenlandsk linkkatalog, som ofte bliver indekseret ret hurtigt og dermed også har sin berretigelse som ”tier 2 link” (et link til et link til din side). Ligeledes er linkkataloger.dk repræsenteret, som er en god dansk oversigt over linkkataloger. Hvor du kan finde de fleste der stadig er aktive.

Gratis linkbuilding: Blogs

  • Gratisnyheder.dk
  • Angelfire.com
  • Bloggersdelight.dk

Ovenstående er en sammenlægning af forskellige typer af blogs.
På Angelfire og Bloggersdelight er det muligt at oprette sine egne blogs som et subdomæne på deres side og dermed få noget af den autoritet, som følger med til disse domæner. Dog vil du ofte være nødsaget til at lave et ”tier 2 link”*** til disse blogs, da de ellers ikke vil blive indekseret. Et tip er her at lave et tier 2 link til den specifikke blogpost du ønsker inddekseret, da det ikke er altid at Google kommer alle undersider igennem.

Gratis linkbuilding: Medlemssider

  • Kommunikationsforum.dk
  • Behance.net
  • Booomerang.dk

Kommunikationsforum er et rigtg udbredt sted at linkbuilde fra, den eneste negative ting at sige derom er faktisk at man mere eller mindre er tvunget til at modtage nyhedsbreve derfra når man melder sig ind. Behance er et sted, hvor du kan tilmelde dig og blandt andet lave et link i din profil. Booomerang er faktisk den mest interessante af de ovenstående, men den er til gengæld ikke 100% gratis.

Booomerang er et crowdfunding sted med ekstremt mange spændende projekter. Her kan du blandt andet finde projekter som støtter udbredelsen af bistader på Cuba og meget andet. Du har mulighed for at oprette en profil derinde og skrive en tekst, hvor du så kan indsætte et link i, men for at være 100% sikker på at linket bliver indekseret bliver du nok nødt til at donere til et projekt, da din profil efterfølgende vil blive vist på forsiden. Dog bør det være noget som de fleste har råd til, da de modtager donationer helt ned til 20 kr.

Gratis linkbuilding: Forums

  • Heste-nettet.dk

Der er meget få steder på nettet, som der er værd at bygge forumlinks fra og i den forbindelse er det også værd at tage med, at det ofte bliver lidt spammy, hvis man ikke finder et forum hvor din side passer ind. Dog accepterer mange af de tilbageværende forums med dofollow links ofte, at der bliver smidt et link i signaturen og på den måde kan man, uden at spamme, lave et link til sin side.

Linkbuilding: Ordforklaring

SEO lingo kan hurtigt blive lidt tricky at læse og derfor har vi lavet en liste over nogle af de ord som man ikke lige støder på til hverdag. Ligeledes vil denne ordforklarring komme med lidt baggrundsviden om hvorfor de bliver kaldt hvad de bliver.

*Linkjuice

Link juice handler om mængden af værdi der er i et link. Et link af høj værdi – det kunne være ekstrabladet.dk har meget linkjuice. Din farmors blog om hendes rejse til Ægypten i 2001 har ikke lige så meget linkjuice.

**Dropdomains

Dropdomains er domæner der tidligere har været noget andet på og har nogle stærke indgående links, de hjemmesider finder man når de løber ud, køber dem og bygger en simpel blog op og så bruger dem til linkbuilding. Simpelt og hvis det bliver gjort rigtigt, relativt effektivt.
Dropdomains går også under navnet ”splogs” og ”PBNs”. Ordet splog er en sammentrækning af ordet ”spam” og ”blog” og er meget dækkende for nogle typer dropdomains. Ordet PBN står for ”Private blog network” og er i dets oprindelige betydning en serie af dårlige blogs som er forbundet mere eller mindre indlysende, dog er man også begyndt at bruge ordet om almindelige dropdomains, som står alene hvilket ikke er helt korrekt.

***Tier 2 link

Et tier 2 link er et ringere link end et ”normalt link”, derfor går det også under navnet ”second tier link”. Det vil ofte blive brugt til 2 ting. Gøre dit link bedre, eller få dit link indekseret.

Klaus Thomsen

Har du spørgsmål?

Så kontakt Klaus klausthomsenogco.dk eller +45 40 59 17 89

Læs mere her